martes, 31 de mayo de 2011

AUTOMÒBILS ELÈCTRICS: Secció Luxe.



Aquest bòlid és un autobús capaç de portar els seus passatgers, una trentena, a més de 250km per hora, i sense gastar ni una sola gota de gasolina. El seu secret? Un sofisticat motor elèctric desenvolupat per la Universitat de Delft.

Sempre m'he preguntat per què els autobusos havien de semblar-se a maldestres mamífers de grandàries imponents. Però, a part del disseny, el projecte comporta una curiosa idea: no hi haurà *parradas predeterminades sinó que els passatgers de l'autobús enviaran un SMS en agafar perquè sàpiguen on deixar-ho.

Els investigadors de la Universitat holandesa planegen la seva construcció i el primer prototip d'aquí a dos anys.

La meva valoració d'aquest projecte és molt positiva,ja que també es promou l'automòbil elèctric per al sector més ric de la societat, i els rics solen tenir poder. Si una persona amb poder veu els avantatges que té l'automòbil elèctric,contribuïrà a la progressió d'aquest sector.

En el següent enllaç podem veure el projecte fet realitat, va ser el primer trajecte d'aquest SuperBus.



Martin Sedó

jueves, 26 de mayo de 2011

LA BICI O EL COTXE ELÈCTRIC, OPCIONS A EUROPA CONTRA LA CONTAMINACIÓ

Aquesta notícia és una mostra del progrés que s'està duent a terme a Europa en l'àmbit de la contaminació atmosfèrica. Als centres de les grans ciutats, hi ha un tràfic molt dens. És per això que s'ha decidit posar un límit a la situació: Els vehicles més contaminants deuran pagar una quota d'uns 11 euros al dia. Això surt bastant més car que el transport públic ja que, a Barcelona, per exemple, una T-Dia costa uns 5,50 euros.

S'ha pres aquesta mesura amb la intenció d'afavorir el transport públic, de reduïr la oontaminació i el trànsit, ademés de donar una nova empenta al secotr de l'automobilisme elèctric.

Des d'aquí, agraïr aquesta mesura per a que, poc a poc, la gent vegi qe un automòbil elèctric té moltíssimes avantatges.
Feb 10, 2011 | Adn

PRESTACIONS DELS COTXES ELÈCTRICS

Molta gent sovint posa les prestcions entre els inconvenients dels cotxes elèctrics. Però, realment això és cert? Últimament, s'estàn fent proves amb cotxes elèctrics que són capaços de de competir amb els cotxes actuals en quant a autonomia i velocitat.

Per exemple, aquí tenim un vídeo d'una prova d'acceleració entre un Porsche Carrera i un cotxe elèctric. Doncs bé, resulta que el cotxe elèctric és el guanyador d'aquesta prova:
http://www.youtube.com/watch?v=KfW4-piaK8c

La realitat és que, firmes com la casa BMW,Nissan o Opel estàn apostant per la producció de cotxes elèctrics, mirant al futur. Un clar exemple és l'Opel Ampera, amb una autonomia de 60km i una velocitat màxima de 160 km/h, i el temps de càrrega és de 3 hores. Ja es va acostant a les prestacions del cotxe normal en quant a velocitats, i s'està treballant per millorar l'autonomia d'aquests cotxes.


FONTS:
FITXA TÈCNICA DE L'OPEL AMPERA: http://cocheseco.com/opel-ampera-plan-movele/
NOTÍCIA: http://www.cotxeselectrics.cat/el-cotxe-electric/prestacions-cotxe-electric

jueves, 12 de mayo de 2011

Presentació Power Point- Els cotxes elèctrics

cOTXES ELÈCTRICS

martes, 10 de mayo de 2011

GLOSSARI

glossari treball cmc